UPDATE Toate judeţele au ieşit de sub incidenţa codului galben, după o jumătate de zi de furtuni şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de furtună FOTO Adevărul
Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de furtună FOTO Adevărul

După ce la 20.45 a expirat şi avertizarea meteorologică de furtună pentru judeţul Constanţa, ţara noastră a scăpat de vremea rea, după o zi întreagă de furtuni şi grindină.

UPDATE 20.37 Judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău şi Brăila au ieşit de sub incidenţa codului galben de furtună.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtună şi pentru sud estul judeţului Constanţa. Până la 20.45, în acest judeţ vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 19.12 O nouă avertizare cod galben de furtună va intra în vigoare începând cu ora 18.50 în zona de munte a judeţelor Prahova şi Dâmboviţa şi în jumătatea de nord a judeţelor Buzău şi Brăila. 

Până la 20.30, în aceste regiuni se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, dar şii intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 18.34 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de furtună valabilă până la 19.30 de această dată pentru nord-estul judeţului Dolj. Tot până la 19.30, a fost prelungită şi avertizarea pentru judeţul Olt.

UPDATE 18.17 Codul portocaliu de furtună a fost prelungit până la 18.30 pentru nordul judeţului Olt (inclusiv municipiul Slatina), dar şi pentru judeţele Vâlcea şi Gorj. Restul judeţelor au ieşit de sub incidenţa avertizărilor meteorologice.

UPDATE 17.00 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de furtună de această dată pentru judeţul Gorj şi jumătatea vestică a judeţului Vâlcea care va fi valabilă până la 17.10. În acest interval aversele vor fi însoţite adesea de descărcări electrice şi grindină, iar izolat se vor semnala intensificări ale vântului. 

Totodată, a fost emisă o avertizare cod galben de furtună pentru nordul judeţului Olt, valabilă până la 17.30, iar pentru judeţele Prahova şi Buzău codul galben a fost extins până la ora 18.00.

UPDATE 15.49 Meteorologii au emis o nouă avertizare meteorologică pentru judeţul Vaslui şi au prelungit codul galben în Bacău până la 16.30. În acest interval se vor semnala ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, dar şi intensificări ale vântului.

La ora 15.30, judeţul Galaţi a ieşit de sub incidenţa codului galben.

UPDATE 15.00 Judeţul Argeş a ieşit de sub incidenţa codului galben de furtună.

UPDATE 14.58 O nouă avertizare tip cod galben de furtună a fost emisă de această dată pentru zona de deal şi de munte a judeţului Buzău. În plus, meterologii au extins avertizarea pentru judeţele Prahova şi Dâmboviţa până la ora 16.30.  În acest interval, vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. Aversele de ploaie vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 14.40 Meteorologii au emis o nouă avertizare tip cod galben pentru judeţele Bacău şi Galaţi, valabilă până la 15.30. Potrivit avertizării, în cea mai mare parte a judeţului Bacău, inclusiv în municipiile Oneşti, Bacău şi Moineşti, precum şi în jumătatea de vest a judeţului Galaţi (inclusiv în municipiul Tecuci şi în localităţile Tudor Vladimirescu, Pechea, Munteni, Certeşti şi Tg Bujor) vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat. În plus, se vor semnala intensificări ale vântului.

UPDATE 14.20 Judeţele Vrancea şi Galaţi au ieşit de sub incidenţa avertizării meteorologice

Potrivit meteorologilor, se află sub cod galben de furtună până la ora 14.20 cea mai mare parte a judeţului Vrancea, inclusiv muncipiile Focşani şi Adjud, dar şi jumătatea de vest a judeţului Galaţi. În perioada de avertizare se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice şi grindină. În plus, vor apărea intensificări ale vântului, iar cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Tot sub avertizare tip cod galben valabilă până la ora 15.00 de află şi zona de deal şi de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa  şi Argeş. În acest interval se vor semnala local averse de ploaie însoţite de descărcări electrice şi grindină. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătar. În plus, se vor semnala intensificări ale vântului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite