Avertizări MAE: Caniculă în Spania, grevă a personalului de bord Ryanair în Belgia şi grevă la Croatia Airlines

Avertizări MAE: Caniculă în Spania, grevă a personalului de bord Ryanair în Belgia şi grevă la Croatia Airlines

Printre alte ţări, canicula a lovit puternic şi Portugalia FOTO AFP

MAE avertizează cetăţenii români care călătoresc în Spania, Belgia, Suedia şi Croaţia că în Andaluzia este cod portocaliu de caniculă, că programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene va fi afectat în 10 august de o grevă a personalului de bord, iar acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în Suedia, precum şi că angajaţii Croatia Airlines declanşează miercuri greva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regatul Spaniei - Cod portocaliu de caniculă în Andaluzia 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – AEMET menţine  avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla şi Córdoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius. 
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la : +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General  al României la Sevilla: +648212169.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de  Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html,http://sevilla.mae.ro şi www.mae.ro.
 

Regatul Belgiei – Grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair la 10 august 2018 

 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 10 august 2018, va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.
 
Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internethttp://bruxelles.mae.ro şi www.mae.ro.
 

Suedia – Este posibilă declanşarea unei greve a piloţilor companiei aeriene Ryanair la 10 august 2018 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Suediei că, în ziua de 10 august 2018, este posibilă declanşarea unei greve a piloţilor companiei Ryanair, rezidenţi în Suedia, cu afectarea sau anularea unor zboruri. Informaţiile sunt publicate de asociaţia piloţilor de linie din Suedia, precum şi de aeroportul Skavsta.
 
În eventualitatea afectării zborurilor, compania Ryanair va informa în mod individual şi direct călătorii în cauză.
 
Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian, se recomandă persoanelor interesate să consulte:https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm  şi să citească, de asemenea, cu atenţie, drepturile şi condiţiile înscrise în biletul de călătorie achiziţionat şi anunţate pe website-ul www.ryanair.com. 
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro şi www.mae.ro.
 

Croaţia - grevă la compania aeriană croată începând cu 8 august

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia pe calea aerului, că Sindicatul piloţilor Companiei Croaţia Airlines /HSPP/ şi Sindicatul personalului de deservire şi auxiliar al Croaţia Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).
 
Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croaţia Airlines,  respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croaţia Airlines, să solicite informaţii privind zborurile respective la agenţiile Companiei Croaţia Airlines şi să îşi organizeze corespunzător călătoriile.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +3859841341.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro şi www.mae.ro.
 
Totodată, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: