Avertizări ANM pentru vineri şi sâmbătă: Cod portocaliu de furtuni în vestul ţării. În sud şi în est, cod galben de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Andrei Luca
Imagine: Andrei Luca

O avertizare meteo cod portocaliu de furturni a fost emisă, vineri, de Administraţia Naţională  de Meteorologie (ANM) pentru judeţele din vestul şi nord-vestul ţării, valabilă până sâmbătă dimineaţă. În celelalte zone, din sudul, sud-estul şi nord-estul ţării a fost emis un cod galben de caniculă.

Avertizarea cod portocaliu vizează jumătatea de vest a ţării în intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00.

În judeţele Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Alba şi Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi averse torenţiale, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 35...50 l/mp şi pe arii restrânse 60...80 l/mp.

furtuni anm

Cod galben de furtuni în Banat şi Crişana

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi zona de munte, iar seara şi noaptea şi în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp.

Cod galben de caniculă în restul ţării

În sudul şi estul ţării, valul de căldură va persista şi local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile extracarpatice.

canicula anm
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite