„Avatar 2”, cadoul aşteptat de fanii SF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jake Sully şi Neytiri, personajele principale, îşi vor continua povestea de dragoste
Jake Sully şi Neytiri, personajele principale, îşi vor continua povestea de dragoste

Regizorul James Cameron a vorbit încă din 2006 despre o „trilogie” „Avatar”, dar continuarea nu era sigură. Acum, toţi cei implicaţi se pregătesc pentru episodul doi.

„Avatar" e un film despre care povestesc cu plăcere atât ­copiii, cât şi adulţii, lucru rar întâlnit în cinematografia ultimilor ani. În plus, el a înregistrat încasări de peste un miliard de dolari mai repede decât orice alt film din istorie şi are toate şansele să devină noul „Star Wars" de la Hollywood, ne asigură cotidianul britanic „The Guardian".

„Vor urma şi alte filme"

Celor care mai au îndoieli că deja ne pregătim pentru „Avatar 2" le reamintim că, pentru a realiza virtual o planetă atât de complexă precum Pandora, programatorii de la Weta Digital şi de la Industrial Light and Magic au muncit mai bine de doi ani. Munca lor a costat sute de milioane de dolari; scenariştii au consultat lingvişti ca să inventeze un limbaj complex pentru populaţia Na'vi şi e puţin probabil că un regizor experimentat precum James Cameron ar fi risipit atât de multe resurse şi efort pentru un singur film.

Plasarea acţiunii într-un alt sistem solar, pe un satelit natural al unei planete care mai are şi alţi sateliţi, ne asigură că frumoasa poveste spirituală are „spaţiul vital" necesar pentru multe alte episoade. De altfel, finalul însuşi lasă loc de continuări. „Vor urma şi alte filme, dacă acesta va avea succes", a promis James Cameron, în noiembrie 2009.

„Am un scenariu extins cât pentru o trilogie, dar încă nu m-am aplecat cu atenţie asupra episoadelor viitoare. Nici eu nu ştiu sigur cum vor fi", declara el atunci, într-un articol din „Times".

Personajul Jake Sully (Sam Worthington) şi interesanta lui parteneră Neytiri (Zoe Saldana) îşi vor duce mai departe povestea de dragoste începută în anul 2154, oamenii expulzaţi se vor întoarce pe Pandora, atraşi de minereurile preţioase, iar aventurile lor vor include călătorii pe planeta centrală, Polyphemus, pe alţi sateliţi ai acesteia, dar şi pe alte planete aflate în sistemul solar Alpha Centauri.

Cameron, un vizionar

„Cameron este gata pentru o nouă aventură. El şi-a lăsat un final care îi permite să meargă practic în orice direcţie, ceea ce ne asigură că va face un nou episod excelent", opinează reporterii de la „The Guardian". Creator cunoscut pentru filme care au multe continuări, precum „Terminator" sau „Aliens", James Cameron este considerat de mulţi specialişti un vizionar, singurul care s-a dovedit capabil să ducă genul science-fiction dincolo de fundătura în care ajunsese, acum două decenii, împreună cu serialul „Star Trek".

Exact precum seria „Star Wars", „Avatar" se va extinde în spaţiu şi va atrage în cadrul unui scenariu complex şi alte fiinţe, alte lumi, alte principii. Cotidianul britanic „The Guardian", care citează surse din preajma lui Cameron, ne asigură că, încă de pe acum, mai mulţi scenarişti dezbat cu ardoare direcţiile în care vor evolua scenariile pentru „Avatar 2" şi „Avatar 3".

Unii spun că ar fi mai bine ca reîntoarcerea pământenilor să fie amânată pentru episodul trei, iar următorul film să se concentreze doar asupra populaţiei Na'vi şi a modului în care îşi asigură ea supravieţuirea. Alţii spun că primul episod a insistat prea mult pe lăcomia oamenilor pentru ca ei să renunţe aşa uşor, după o singură înfrângere. Dar, dincolo de dezbateri, orice va alege Cameron să facă ne va surprinde în mod plăcut, ca întotdeauna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite