Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru campania de vaccinare. Următorul pas va fi o simulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare - Valeriu Gheorghiţă FOTO CSID.ro
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare - Valeriu Gheorghiţă FOTO CSID.ro

Autorităţile aproape au terminat pregătirile pentur campania de vaccinare împotriva COVID-19. Au fost stabilite cele mai importante centre de stocare şi administrare a vaccinului, dar şi modul de transport al dozelor, care nevesită o temepratură de -70 de grade Celsius. Următorul pas în planul autorităţilor este o simulare pentru a vedea ce probleme pot  apărea.

„Am evaluat stadiul activităţilor în momentrul de faţă, ce mai avem de îndeplinit până la sfârşit de decembrie, pentru a fi pregătiţi să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a spus la Digi24 Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului.

Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acţiune, în caz de reacţie alergică majoră, adică seringi umpute cu adrenalină în diluţie”, a aăugat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite