Coduri galbene de vânt puternic şi ceaţă, în opt judeţe şi de viscol pentru zona montană din patru judeţe. Atenţionările sunt în vigoare până la orele 16.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ICeaţă
ICeaţă

Meteorologii au emis avertizări cod galben de vânt puternic pentru patru judeţe şi de ceaţă pentru alte patru. În judeţele Neamţ şi Suceava se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 de kilometri pe oră.

UPDATE 11.00  Patru judeţe - Maramureş, Bistriţa-Năsud, Neamţ şi Suceava - se află sub cod galben emis de meteorologi, care spun că în zona de munte a acestor judeţe va fi viscol, iar vântul va sufla cu până la 100 de kilometri la oră.

Sub avertizare cod galben de vânt puternic se află judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş până la ora 15.00, respectiv Neamţ şi Suceava până la ora 16.00, potrivit Mediafax. 

În Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 de kilometri pe oră, spuberând şi viscolind zăpada.

Ştirea iniţială

Trei judeţe - Iaşi, Vaslui şi Botoşani - se află sub atenţionare cod galben de ceaţă, duminică dimineaţă, meteorologii avertizând că în aceste zone temperaturile sunt negative şi poate apărea şi poleiul. Atenţionarea cod galben de ceaţă pentru judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani este în vigoare până la ora 11.00.

În acest interval, ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri şi se poate depune chiciura. De asemenea, temperaturile sunt negative, ceea ce determina, în funcţie de conditiile locale, formarea poleiului, mai spun meteorologii.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite