UPDATE Atenţionare meteo. Mai multe judeţe se află sub Cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe se adlă sub Cod galben de vânt FOTO Shutterstock
Mai multe judeţe se adlă sub Cod galben de vânt FOTO Shutterstock

Mai multe judeţe din ţară se află, vineri, sub atenţionare de Cod galben de vânt. Specialiştii au anunţat că în unele zone rafalele de vânt vor depăşi chiar şi 70 de kilometri pe oră. Poliţiştii le recomandă şoferilor să fie mai prudenţi şi să evite oprirea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor pentru că vântul puternic îi poate rupe.

UPDATE Până la ora 18.00, judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub Cod galben de vânt, fiind anunţate intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră. Izolat, se vor semnala averse slabe.

De asemenea, până la ora 17.00, este în vigoare este o avertizarea de Cod galben de vânt emisă pentru judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău, Vrancea şi Dolj. Se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră şi, izolat, 70 de kilometri pe oră.


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 15.00 este în vigoare o avertizare de Cod galben de vânt emisă pentru judeţele Teleorman şi Giurgiu, fiinf anunţate intensificări ale vântului ce vor atinge 55 - 65 de kilometri pe oră.

De asemenea, până la ora 14.00 este în vigoare o avertizare de Cod galben de vânt emisă pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Rafalele vântului vor atinge şi depăşi 75 - 85 de kilometri pe oră.

Tot până la ora 14.00 se află sub Cod galben de vânt judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Suceava, Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vrancea, fiind anunţate rafale de până la 55 - 65 de kilometri pe oră şi, izolat, 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţele Constanţa şi Tulcea se află, până la ora 13.00, sub cod Galben de vânt, fiind anunţate intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră.

O avertizare de Cod galben de vânt a fost emisă şi pentru judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Până la ora 11.00 se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

Sfaturi pentru şoferi

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române atrage atenţia asupra faptului că vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, fiind necesar, din partea conducătorilor auto, să conştientizeze pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

„Pentru evitarea implicării în accidente, le recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, precizează Centrul Infotrafic.

De asemenea, şoferii trebuie să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite