Atenție, șoferi! Străzile Capitalei vor fi modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Transport a Bucureştiului a discutat cu reprezentanţii Primăriei şi ai poliţiei rutiere despre schimbările care vor avea loc. În acest sens, mai multe bulevarde din Capitală ar putea deveni sensuri unice în viitor.

Este vorba de un proiect mai vechi făcut de experţi din Japonia, menit să ajute traficul din capitală. Bulevardul Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca sunt doar două dintre arterele pe care va fi introdus sensul unic.

Modul de fluidizare a traficului a fost o idee a japonezilor care au făcut un astfel de studiu în capitală. Potrivit proiectului, pe Calea Floreasca se va introduce sens unic pe direcţia intersecţia cu Stefan cel Mare până la intersecţia cu strada Glinka. Pe porţiunea cuprinsă între strada Glinka şi intersecţia cu şoseaua Pipera va fi de asemenea sens unic, numai că pe cealaltă direcţie, adică Nord-Sud.

Strada Glinka va deveni şi ea arteră cu sens unic, pe direcţia Calea Floreasca - Barbu Văcărescu. Pe Calea Floreasca va fi permisă circulaţia în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri şi maşinile de intervenţie 112.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni şi el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecţia cu Bd. Lacul Tei, circulaţia se va desfăşura în sens unic pe direcţia spre Nord, până la intersecţia cu şoseaua Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată şi linia de tramvai. Pe toată lungimea bulevardului, Lacul Tei va fi introdus sens unic pe direcţia intersecţia cu Doamna Ghica - Barbu Văcărescu.

Şi, Calea Dorobanţilor va deveni stradă cu sens unic pe direcţia către Piaţa Romană, însă doar pe segmentul cuprins între șoseaua Ştefan cel Mare şi Piaţa Lahovary.

Pe bulevardul Pache Protopopescu şi şoseaua Iancului se va introduce sens unic, între segmentele cuprinse între Piaţa Pache Protopopescu şi intersecţia cu şoseaua Pantelimon, potrivit Antena 3.

Tot pe un singur sens se va circula şi pe şos Pantelimon, începând cu intersecţia cu Bd. Iancului, apoi pe strada Ritmului şi se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulaţie admis este dinspre şoseaua Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite