Asumare cu proteste la Parlament / Protestatarii vor să blocheze intrările în sediul Legislativului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum au promis, confederaţiile sindicale au scos oamenii în stradă în faţa Palatului Parlamentului în ziiua în care Executivul Boc îşi asumă răspunderea pe pachetul de măsuri de austeritate.

Aproximativ 500 de sindicalişti au venit luni, de la ora 13.00, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de reducerea pensiilor şi a salariilor cu 15%, respectiv 25%.

Sindicaliştii de la Confederaţia "Cartel Alfa" şi CSDR fiind la poarta de intrare spre Senat, CNSLR Frăţia şi BNS la intrarea spre Camera Deputaţilor, iar CNS Meridian la intrarea din Piaţa Constituţiei. Mitingul de la Palatul Parlamentului a început la ora 13.00 şi se va încheia la ora 18.00.

"Noi am votat pentru voi, voi votaţi cu noi"

Protestatarii vor să blocheze cele cinci porţi de intrare în sediul Legislativului atunci când premierul Emil Boc va veni la Parlament pentru asumarea răspunderii Guvernului, transmite Mediafax. Sindicaliştii au afişat bannere pe care stă scris "Jos Guvernul" şi strigă "Parlamentari, noi am votat pentru voi, voi votaţi cu noi". Aceştia speră să-i convingă pe deputaţi şi senatori să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD-ul o va depune.

Liderii celor cinci confederaţii anunţau că la protest vor participa aproximativ 3.000 de persoane.

Calendarul acţiunilor viitoare:

- mitinguri la sediul Parlamentului marţi şi miercuri, cu câte 1.500 - 2.000 de persoane în fiecare zi.

-de joi şi până sâmbătă protestele se vor muta în teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare şi sediile partidelor.

- 15 iunie protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, deaorece acesta este ziua în care va fi supusă votului moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

- 15 iunie, grevă generală a bugetarilor

Premierul Emil Boc este aşteptat luni, 7 iunie, la Parlament pentru asumarea răspunderii pe două proiecte de lege care consfinţesc reducerile de pensii şi salarii cu 15, respectiv 25%. Boc a anunţat că tăierea pensiilor şi a salariilor nu se va face de la 1 iunie, ci de la data intrării în vigoare a legil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite