Asistenta de la Spitalul Universitar care a făcut greva foamei, concediată. Cum a fost motivată decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul de la Spitalul Universitar a avut loc în luna august/ FOTO Inquam Photos
Protestul de la Spitalul Universitar a avut loc în luna august/ FOTO Inquam Photos

Asistenta de la Spitalul Universitar, care a fost timp de 17 zile în greva foamei, pentru a atrage atenţia asupra neregulilor din unitatea medicală, a rămas fără loc de muncă.

Mariana Luceanu, asistent anestezist în cadrul Spitalului Universitar din Capitală, a primit astăzi înştiinţarea prin care a fost anunţată că i-a fost desfăcut contractul de muncă, iar aceasta va intra în vigoare începând de mâine.

Mariana Luceanu a intrat în greva foamei, alături de un coleg, tot asistent şi el, la începutul lunii august, iar timp de 17 zile şi-au manifestat nemulţumirile în acest mod, arată digi24.ro. Cei doi au reclamat condiţiile în care sunt trataţi pacienţii, dar şi lipsurile din spitalul Universitar, cum ar fi lipsa dezinfectantului sau a aparaturii necesare.

Imediat după încetarea grevei, asistenta a fost cercetată disciplinar de conducerea spitalului pe motiv că în anumite zile din perioada în care a protestat, nu s-a prezentat la serviciu.

În urma demersului celor doi asistenţi, ministerul Sănătăţii a trimis la Spitalul Universitar Corpul de Control pentru a verifica cum au fost cheltuiţii banii primiţi de unitatea medicală în ultimii şapte ani. Rezultatele acestui control nu au fost făcute publice nici până astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite