Arafat: Aş vrea să-l văd pe domnul care urla că libertatea e mai presus decât viaţa dacă o poate spune şi familiilor victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful DSU, dr. Raed Arafat, a făcut câteva comentarii pe marginea pandemiei de COVID-19 şi a cifrelor record de îmbolnăviri înregistrat joi.

„Libertatea e mai presus decât viaţa” este un crez care nu poate fi spus decât în nume propriu, pentru că există limite pentru orice drept atunci când există un impact asupra comunităţii, a declarat dr. Raed Arafat la Digi24. 

Singura problemă majoră a acestei pandemii este impactul pe care îl are asupra sistemului sanitar, presiunea pe care o creştere mare de cazuri pe termen scurt o poate pune pe secţiile de terapie intensivă, când se poate ajunge în situaţia în care medicii vor fi nevoiţi să aleagă între pacienţii pe care îi salvează. „Asta ne sperie cel mai mult. Aici intervine triajul. Sună cinic, dar asta este medicina de dezastru, când nu sunt resurse”, a punctat Raed Arafat. Iar domnul care urla în piaţă că libertatea este mai importantă decât viaţa nu cred că o poate spune şi în faţa familiilor care vor suferi pierderea celor dragi sau a medicilor care vor fi nevoiţi să ia asemenea decizii, a mai spus acesta. 

El a adăugat că România se află la o răscruce şi a făcut apel la înţelepicune şi la respectarea măsurilor sanitare indicate de autorităţi. 

„Este un moment care necesită o atenţie mare şi necesită o reacţie, mai ales o înţelegere din partea populaţiei şi aici am mai spus acest lucru şi îl mai spun: să lase la o parte toate manipulările şi poveştile. Ultima care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piaţa Victoriei că libertatea este mai presus decât viaţa. Da, când e vorba de viaţa ta şi de libertatea ta poţi să decizi acest lucru şi să spui că libertatea e mai presus decât viaţa, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al dvs sau al altuia. Aici vorbim de nişte reguli de bază, reguli simple, dacă cineva nu vrea să respecte aceste reguli şi sunt destui, riscul este că impactul lor va fi asupra vieţii celorlalţi. Mă întorc la domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viaţa. Nu cred că acest lucru o să poată să-l spună în faţa familiilor şi pacienţilor care vor ajunge în această situaţie, nici în faţa medicilor care se vor confrunta cu această situaţie. Este un lucru extrem de grav să manipulezi şi să te joci cu această situaţie”, a conchis Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite