Avertismentul lui Arafat: Vom avea două boli care ucid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că responsabilitatea în starea de alertă a fost transferată la cetăţeni şi a avertizat că este nevoie în continuare de respectarea regulilor pentru că riscul rămâne unul major

Raed Arafat a atras atenţia că, începând cu relaxarea măsurilor, creşterea cazurilor „poate să apară în următoarele 7-14 zile”.

„Responsabilitatea a fost transferată la cetăţeni, e la noi toţi”, a subliniat el, argumentând în favoarea purtării măştii.

„Am văzut oameni care poartă masca, oameni care nu poartă. Fiecare dintre noi trebuie să atenţionăm pe cei care care nu respectă regulile, elegant, respectuos”, a spus el.

Arafat cataloghează drept "iresponsabilă" atitudinea celor care în prima zi a stării de alertă au mers la un protest.

  

"Este un lucru care este total iresponsabil, pentru că noi, prin acest lucru, de fapt sfidăm tot ceea ce s-a făcut, de fapt, în ultimele două luni. Aşa că o să vedem care vor fi măsurile şi ce se va întâmpla, dar cei care participă la acest protest să înţeleagă că modul în care am văzut ieri că se desfăşoară şi modul în care ei chiar sfidează toate regulile în privinţa combaterii COVID-ului”, a adăugat Arafat.

Secretarul de stat a vorbit şi despre mesajele care îndeamnă la nerespectarea regulilor sau cu privire la vaccinuri, dar şi la impactul măsurilor asupra economiei.

„Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major”, a spus Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că va fi nevoie de o campanie amplă privind vaccinarea împotriva gripei sezoniere, el avertizând că vor circula două virusuri, care provoacă două boli, ambele mortale.

 

"Am început să aud şi vorbe despre vaccinare, că nouă nu ne trebuie vaccinare. Încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra şi gripa sezonieră, vom avea şi COVID, vom avea şi gripă sezonieră. Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare: vom avea două boli care amândouă ucid şi una dintre ele poate fi prevenită şi controlată prin vaccin şi normal este să se facă chiar o campanie de vaccinare mult mai amplă decât până acum, dacă vrem să limităm măcar una dintre cele două boli şi unul dintre cele două virusuri să nu se răspândească”, a afirmat Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite