Arafat va monitoriza cheltuielile de la unităţile de primiri urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arafat va stabili un cadru unitar privind cheltuielile în urgenţe      FOTO Adevărul
Arafat va stabili un cadru unitar privind cheltuielile în urgenţe      FOTO Adevărul

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că va stabili un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente şi servicii în unităţile de primiri urgenţe.

Oficialul a explicat în cadrul unei videoconferinţe că va monitoriza situaţia cheltuielior astfel încât fondurile publice să fie gestionate corect şi transparent. La întâlnire au participat şefii direcţiilor de sănătate publică, managerii spitalelor de urgenţă şi şefii Unitatilor de Primiri Urgente sau ai Compartimentelor de Primi Urgenţe de la nivel naţional  

Conform unui comunicat de presă, secretarul de stat a atras atenţia asupra modului în care se fac, în prezent, decontarile în cadrul UPU.  

Medicul a solicitat ca facturile trimise la MS să fie clare, dar să evidenţieze serviciile şi analizele care sunt efectuate strict în departamentele de primiri urgenţe ale unităţilor sanitare.

"De exemplu, nu vom mai accepta ca, din banii pentru UPU, să fie decontate plăţile pentru utilităţi sau serviciile de pază, acestea fiind datoria spitalelor în întregime. Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacienţilor trataţi în aceste secţii", a explicat Raed Arafat.

Totodată, secretarul de stat a atras atenţia asupra decontărilor pentru reactivi şi analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidenţiind situaţii neclare cu privire la unele situaţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite