Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunţă că vor fi reparate unele vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sutele de ventilatoare comandate de România nu mai ajung în ţară din cauza ţărilor care şi-au închis graniţele. Premierul Ludovic Orban spune că vor fi reparate unele vechi. Şi Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că România are probleme cu contractele deja încheiate pentru ventilatoare.

„La ora actuală există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor. Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. De asemenea, vom apela la o soluţie, de a putea repara ventilatoarele care sunt stricate în momentul de faţă, astfel încât să mai punem în funcţiune 80-100 de ventilatoare suplimentare”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, la ieşire din sediul MAI.

Ministerul Apărării lucrează între timp la un proiect de ventilator, iar Ludovic Orban spune că în curând vor începe testele.

„Despre ventilatoare, vă pot spune că avem contracte pe care le semnăm şi nu le mai putem executa, fie se interzice exportul fie se amână", a spus şi Arafat.

"Avem contractate deja încheiate pentru 200 de ventilatoare , dar data de sosire nu e certă.

Am identificat 120 ventilatoare la serviciile de ambulanţă şi care pot fi de folos la terapie intensivă şi alte 190 ventilatoare de terapie intensivă care au început să fie aduse la Bucureşti, unde firma importatoare va face o reparaţie generală

Dacă reuşim măcar 100 să le dăm, am crescut cu o sută numărul paturilor cu ventilatoare

Vom continua pe palierul de reducere a răspândirii şi sprijinirea colegilor din linia de front”, a declarat Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite