Arafat, despre criticii măsurilor anti-coronavirus: „Dacă pot să propună soluţii mai bune, să le propună. Dacă nu, atunci să accepte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat FOTO Arhivă
Raed Arafat FOTO Arhivă

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, îi invită pe cei care critică măsurile luate de autorităţi să propună soluţii pentru gestionarea crizei sanitare, el arătând că măsurile impuse de România sunt similare cu cele adoptate de alte state europene şi promite că propunerile primite vor fi analizate.

În ceea ce priveşte programarea concediilor de final de An, Arafat i-a sfătuit pe cei care intenţionau să plece din ţară să nu îşi facă planuri.

„Cu cât creşte numărul cazurilor şi impactul asupra sistemului sanitar, cu atât măsurile care trebuie luate trebuie să fie unele mai restrictive, mai serioase. Noi încercăm să nu ajungem la o închidere totală. Totul depune de modul în care acţionăm împreună să prevenim mai departe creşterea. La acest moment, cifrele mai ales care apar miercuri, joi, vineri, sunt mai mari decât ce a apărut săptămâna trecută, sunt mai mari decât ce a apărut cu o săptămână înainte. Este o creştere semnificativă şi trebuie să atrag atenţia populaţiei să nu mai dea crezare tuturor celor care încearcă să pună un semn de întrebare asupra măsurilor”, a declarat Raed Arafat miercuri seară, într-o intervenţie la TVR.

El a precizat că măsurile adoptate în România sunt comparabile cu cele luate în alte state şi îi invită pe cei care au propuneri privind gestionarea situaţiei sanitare să le trimită autorităţilor.

„Singurul mod prin care putem să trecem prin asta este să lucrăm împreună. Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date, iar îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa. (...) Cine are propuneri mai bune, mai consistente, să le propună să le trimită şi putem să le analizăm”, a mai afirmat secretarul de stat din MAI.

În ceea ce priveşte eventualele planuri pentru vacanţa de iarnă, oficialul MAI a menţionat, răspunzând unei întrebări, că nu i-ar sfătui pe români să îşi cumpere concedii în străinătate din cauza lipsei de predictibilitate la nivel mondial.

„Vă spun foarte direct şi sincer: hai să ne uităm care e situaţia, nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei. Nimeni. Deci riscul este să-ţi iei bilet, să plăteşti banii şi în final să nu ajungi acolo, cine doreşte să facă ceva mai bine rămâne în ţară şi organizează în ţară, să putem ce putem organiza, dar riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ, fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu neapărat România, şi să nu poată să ajungă. Asta realitatea situaţiei în care ne aflăm în acest moment”, a adăugat Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite