Arafat: Toate Comitetele Judeţene şi Comitetul Municipiului Bucureşti să implementeze măsurile acolo unde regula o impune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a anunţat reunirea de urgenţă a tuturor Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi a Comitetului care funcţionează la nivelul Capitalei pentru a pune în aplicare restricţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, inclusiv măsuri precum carantinarea unor localităţi sau suspendarea activităţii unor agenţi economici.

"Solicităm la toate Comitetele Judeţene şi la Comitetul Municipiului Bucureşti să implementeze măsurile acolo unde regula o impune”, a afirmat Arafat.

Secretarul de stat din MAI a mai anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că la nivelul judeţelor Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi cel al municipiului Bucureşti se vor întruni în regim de urgenţă pentru a aplica toate măsurile legale.

"Măsurile care vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm numai la aceste măsuri, purtarea măştii în spaţii închise, dar şi cele deschise, în mod deosebit în spatiile publice unde există aglomeraţie, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile luând în considerare dacă în aceste localităţi există focare sau nu. Dacă există răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi botezuri în zonele care sunt cu incidenţă mai mare de 1,5 în ultimele 14 zile la mia de locuitori, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele unde depăşesc incidenţa de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Naţional şi au fost luate şi prin Hotărâre de Guvern şi solicităm la toate Comitetele Judeţene şi la Comitetul Municipiului Bucureşti să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune”, a declarat Raed Arafat.

Solicitarea vine în contextul în care în ultimele zile România a cunoscut o creştere constantă a numărului de cazuri, iar pe sistemul sanitar se simte "o presiune”.

"Presiunea pe sistemul sanitar este extrem de importantă, este o presiune care a dus ieri (duminică – n.r.), ca exemplu, la 94 de cereri de transfer de pacienţi către alte unităţi sanitare în sudul ţării”, a explicat Raed Arafat. 

Acesta a spus că tot duminică au fost făcute mai mute transporturi de pacienţi cu COVID-19, pe calea aerului, din zona de sud a ţării către spitale din Mureş, Bihor, Arad, Timişoara sau chiar Botoşani.

"Asta arată că sistemul începe să aibă impact serios şi colaborarea dvs. este extrem de importantă ca să limităm acest impact asupra sistemului sanitar”, a mai spus Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite