Arafat anunţă că s-ar putea detaşa epidemiologi de la spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti la DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că se ia în calcul posibilitatea detaşării unor medici epidemiologi de la spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Arafat anunţă, de asemenea, că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru măsuri la metrou, astfel încât timpul de aşteptare din staţii să nu depăşească 2 minute.

”Din cauză că lipseşte un număr adecvat de epidemiologi, este posibil ca din spitalele care aparţin Primăriei să se detaşeze un număr de epidemiologi care să sprijine Direcţia de Sănătate Publică să poată să-şi îndeplinească atribuţiile. Aici vine un sprijin direct din spitalele respective pentru că multe din spitale au epidemiologi proprii şi pot fi detaşaţi din ei, temporar, să sprijine Direcţia de Sănătate Publică” a afirmat Raed Arafat duminică după amiază, la Antena 3.

Un alt subiect discutat a fost legat de numărul locurilor pentru carantină amenajat în Capitală şi judeţul Ilfov.

”Am primit asigurarea că există suplimentare la locurile de carantină şi că s-au găsit alte două puncte unde putem să facem carantină, deci aici nu avem o problemă”, a adăugat şeful DSU.

Raed Arafat a mai afirmat că, în ceea ce priveşte transportul public în Capitală, unde au fost confirmate două cazuri de infectare cu COVID-19, autorităţile nu au luat încă măsuri, întrucât în momentul în care se iau măsuri au în vedere şi impactul, nu doar decizii care ţin strict de situaţia medicală.

Arafat a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi că acesta i-a dat asigurări că la minister se „lucrează pe măsuri” privind transportul public la metroul bucureştean, măsuri care prevăd ca în staţiile aglomerate timpul de aşteptare să nu depăşească două minute, dar şi măsuri privind fluxurile de intrare şi ieşire din staţiile de metrou.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite