ARAD: Braconieri pe râul Mureş prinşi de jandarmi

O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad,  i-a prins în flagrant, pe H.G.,  de 52 de ani şi N.I.,  de 43 de ani, din Sâmbăteni jud. Arad, în timp ce pescuiau în râul Mureş prin metoda numită „greblare”.

 Aceştia aveau asupra lor lansete de pescuit prevăzute cu mulinete, iar pe firele textile erau montate cârlige triple cu spin folosite pentru braconaj.

În urma executării controlului bagajelor, aflate asupra lui H.G., jandarmii au găsit un peşte din specia „sânger”, care avea aproximativ 1m lungime şi 7,5 kg, precum şi alte unelte şi materiale folosite la pescuit.

Jandarmii, au confiscat materialele şi uneltele de pescuit şi le-au întocmit celor doi bărbaţi actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare” şi  ,,pescuitul resurselor acvatice vii în perioada de prohibiţie ”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: