Ar trebui interzis videochatul?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fată la vreo 22 de ani, în mall, machiată strident. Eram după muncă foarte înfometat şi îmi luasem ceva bun. Mă aşez în faţa ei, dar la mese separate şi delimitate clar şi îmi dau geaca jos şi să mă pregătesc să mănânc.

Tipa îmi ia ceva folie din faţa mea şi începe să mă certe, nu mai ţin minte dacă în engleză sau în română, că nu sunt foarte ordonat. Nu îmi vine să cred, cine dracului se ia de lume aşa în mall? Sunt şocat de-a dreptul, eram pe partea mea de masă, la locul meu. Cum de obicei când sunt deranjat nu pierd ocazia şi atac, de obicei foarte la obiect, sunt un tip foarte direct, îi zic în engleză: îţi cam place controlul, pun pariu că nu ai prieten cu aşa atitudine. La care ea îmi dă replica că are prieten şi îşi continuă convorbirea video cu prietena ei, în limba română. Era româncă, haha. Nu îi spun nimic, ascult doar.

Îi spune prietenei de convorbirea cu mine, apoi i se confesează că e bine că eu nu înţeleg convorbirea lor. Îi mai spune prietenei, bănuiesc că amândouă sunt dintr-un orăşel din România, că va face 3000 de dolari pe lună dacă va munci cel puţin 8 ore pe seară. Îmi dau seama imediat că lucrează în videochat. Apoi i se confesează iar prietenei că nu îi place oraşul şi că ea crede că eu am prietenă dacă i-am dat replica cu control freak. Îi spune că sunt drăguţ şi că ungurii sunt în general blonzi. Neutru blonzi, nu frumoşi, doar blonzi. Apoi îi povesteşte cum o colegă la muncă nu acceptă să facă tot ce îi cer clienţii şi că asta este un semn clar că colega este super fiţoasă. Între timp am terminat de mâncat, mă ridic şi plec fără să îi zic nimic.

Această întâmplare neobişnuită merită studiată puţin, pentru că are legătură cu două subiecte importante pentru România: sărăcia şi tineretul. Poate chiar şi cu capitalismul şi liberalismul atât de drag mie. Ar trebui ca o fată simplă să fie împiedicată să îşi distrugă viaţa pentru nişte bănuţi? Fiindcă drama acestei fete nu era doar singurătatea, ci şi faptul că cel mai probabil şi-a minţit familia, dacă avea, despre ce face ea în străinătate. Mai mult, după cum am simţit eu, ea tânjea după afecţiune şi după un băiat care să o iubească, altfel nu se bagă în seamă cu mine. Sau sincer, habar nu am ce dorea, poate e doar nebună. Dar întrebarea mea este ce fel de băiat ar accepta-o ca iubită pe o fată care face videochat? Cât de moral este şi sănătos ca individ să fii consumator de pornografie? Ar trebui interzis videochatul? Vă las pe voi să răspundeţi la astfel de întrebări, pentru că partidul de guvernământ nu are timp de astfel de dezbateri, ei au un singur scop de doi ani, scoaterea de la puşcărie a teleormăneanului şi a marilor corupţi.

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite