APT: Românii greşesc când se mândresc cu 7 joburi până la 27 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii români recent intraţi pe piaţă muncii îşi doresc să avanseze rapid, stau puţin într-o poziţie şi ajung să înşire un număr mare de joburi în CV înainte de 30 de ani, a declarat Andrew Littauer, preşedinte şi cofon­dator al companiei de resurse umane APT, care explică de ce un angajator nu vede cu ochi buni aceste mişcări.

„Mă uit în CV-urile aplicanţilor la joburile pe care noi le avem deschise şi de multe ori văd că aplicantul are 27 de ani şi a avut şapte joburi deja. Ei cred că acest lucru spune despre ei că sunt foarte buni pentru că au reuşit să obţină şapte joburi, cu remuneraţie crescută şi responsabilităţi mai mari. În realitate, din perspectivă mea, ca angajator, nu mă pot bază că acel candidat va mai lucra pe poziţia pe care îl angajez peste un an sau doi. Tinerii trebuie să ştie că nu este un aspect pozitiv să aibă 6-7 joburi până la vârstă de 27-30 de ani", a declarat Andrew Littauer, manager de origine americană, venit în România la începutul anilor `90. 

Potrivit acestuia, tendinţa de a caută un loc de muncă remunerat mai bine este firească, însă tinerii ar trebui să ştie că angajatorii apreciază candidaţii cu vechime de mai mulţi ani într-o poziţie. 

Citeşte pe wall-street.ro ce crede Littauer despre dorinţa de a lucra în străinătate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite