Aproximativ 80.000 de credincioşi asistă la slujba de Rusaliile catolice de pe Muntele Şumuleul Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 80.000 de credincioşi asistă, sâmbătă, pe Muntele Şumuleul Mic, la slujba de Rusaliile catolice oficiată în aer liber de către IPS Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba Iulia, în timp ce alte câteva sute de persoane urcă în continuare spre locul de pelerinaj.

Alături de miile de pelerini veniţi din toate colţurile lumii, la slujbă este prezent şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, împreună cu soţia sa, precum şi vicepremierul ungar Semjén Zsolt, potrivit news.ro.

Printre credincioşi se numără persoane venite tocmai din Statele Unite ale Americii şi Australia, dar şi din Germania, Austria şi Ungaria. La procesiunea de pe Muntele Şumuleul Mic au venit şi credincioşi ortodocşi.

Slujba religioasă a început în jurul orei 12.30 şi este oficiată în aer liber la altarul triplu ridicat în şaua dintre munţii Şumuleul Mic şi Şumuleul Mare de către IPS Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba Iulia.

Procesiunea spre Muntele Şumuleul Mic a început la ora 10.30 şi a fost deschisă de localnicii din Joseni, urmaşii preotului Istvan, urmaţi de un sobor de preoţi din care a făcut parte şi episcopul romano-catolic, Tamas Jozsef, dar şi de preoţi din mai multe ţări. Laborumul, drapelul sfânt al Şumuleului, care cântăreşte 25 de kilograme şi se află în Catedrala franciscană de la Şumuleu Ciuc, a fost purtat de un elev în ultimul an la Liceul Teologic romano-catolic ”Segito Maria” din Miercurea Ciuc. Pe Muntele Şumuleul Mic a fost transportată şi o copie a statuii Fecioarei Maria făcătoare de minuni de la Şumuleu Ciuc, cunoscută şi ca ”femeia îmbrăcată în soare” sau ”Madona care plânge”.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite