Peste 7.000 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după prima doză de vaccin. Câte s-au infectat după rapel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că peste 7.000 de români s-au infectat după ce au primit prima doză de vaccin, iar alţi peste o mie au fost diagnosticaţi cu COVID-19 după doza a doua. Iniţial, el a prezentat datele statistice din urmă cu două-trei săptămâni, dar ulterior a revenit cu cele actualizate.

UPDATE 17:15 La finalul conferinţei de presă, Valeriu Gheorghiţă a completat aceste statistici cu datele la zi, care arată că 7.145 de persoane (reprezentând 0,49% dintre cei vaccinaţi cu prima doză) au fost infectate cu noul coronavirus, iar dintre aceste persoane, 2.083 de persoane au primit, ulterior, şi doza de rapel.

Perioada medie de infectare în cazul celor care au primit prima doză, dar au contractat virusul este de 9 zile.

În ceea ce priveşte persoanele infectate după rapel, numărul acestora este de 1.012, reprezentând 0,14% dintre cei vaccinaţi cu ambele doze.


"Ultima noastră evaluare, deşi nu este actualizată, erau circa 4.000 de persoane. Sunt date de acum două sau trei săptămâni, 4.000 de persoane care au fost diagnosticate cu infecţia SARS-CoV-2 după prima doză", a declarat, răspunzând unei întrebări, medicul Valeriu Gheorghiţă. 

El a explicat că perioada medie era la 7 zile după prima doză. 

"De asemenea, erau aproximativ 500 de persoane care erau diagnosticate după cea dea-a doua doză, cu o perioadă medie, la doza a doua, de aproximativ 4 zile”, a adăugat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite