Aproximativ 14.000 de medici români lucrează în străinătate. Care sunt ţările cu cel mai mare număr de doctori plecaţi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exodul medicilor în cifre
Exodul medicilor în cifre

Aproape 14.000 mii de medici lucrează în străinătate, dintre care peste 4000 în Franţa şi tot atât în Germania, arată Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). Potrivit acestuia, datele sunt transmise chiar de către autorităţile profesionale din ţările respective.

Prezent la Adunarea Generală Extraordinară a Colegiului Medicilor din România, preşedintele organizaţiei, Gheorghe Borcean, a dezvăluit că numărul medicilor români care lucrează în străinătate se apropie de 14.000, numai în Franţa şi Germania ar fi câte 4.000.

„Numărul medicilor români din Franţa depăşeşte 4.000. În Germania au ajuns şi acolo cam la 4.000. Ceea ce este de remarcat este că numărul şi rata intrărilor în Germania a crescut exponenţial în ultimii trei-patru ani. În Germania aproape că i-au ajuns pe cei din Franţa", a spus Gheorghe Borcean, potrivit News.ro

De asemenea, în Marea Britanie lucrează peste 3.000 de medici români, în Belgia 600 de medici români, în Italia circa 400, iar în Spania tot tot în jur de 400, a mai spus Borcean. 

Medicii români mai aleg să îşi desfăşoare activitatea în Statele Unite, în Australia şi în alte ţări, potrivit datelor primite de CMR de la organismele profesionale omoloage.

Totodată, specialistul a mai subliniat că nu este relevant câte avize sunt cerute anual de către medici pentru a lucra în străinătate, ci situaţia de fapt, respectiv, „câţi medici avem confirmaţi ca lucrând în respectivele ţări”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite