Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer vor ajunge în ţară. Cum vor fi distribuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan

România va primi 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate în două tranşe, astfel că prima parte va ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar cea de-a doua va ajunge marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de CNCAV. 

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: 

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 624.780 doze; 
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze; 
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze; 
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze; 
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze; 
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze. 

De altfel, şi luni, 7 iunie, 964.080 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, au fost livrate României şi au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, fiind apoi distribuite către 7 centre de vacinare din ţară.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. 

pfizer foto cncav

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, conchide sursa amintită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite