Aproape 6.000 de români s-au programat pentru vaccinare cu AstraZeneca, după ce s-au eliberat locurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin astrazeneca foto dsp hunedoara

Peste 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca, în mai puţin de 24 de ore, după eliberarea mai multor locuri, în urma anulării programărilor existente, informează Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV).

„În mai puţin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european”, adaugă CNCAV.

Reamintim că 9.000 de români din 200.000 înscrişi, reprezentând 4,5%, s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite