Aproape 20.000 de doze de heparină au fost importante pentru a acoperi necesarul următoarelor două-trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat din străinătate 19.950 de flacoane de heparină făcând o abatere de la reglementările în vigoare, pentru că singurul importator autorizat a anunţat că poate aduce produsul abia din 22 iunie, a declarat, miercuri, ministrul Cseke Attila, după şedinţa de Guvern.

"Am făcut de derogare şi am importat heparina din străinătate printr-o autorizaţie specială de import", a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, adăugând că produsul nu se fabrică în ţară.

Pentru acest lucru a fost necesară eliberarea unei autorizaţii speciale de import în cazul heparinei,  Cseke Attila spunând că nu este bine să existe o singură firmă autorizată să importe heparină.

Din această săptămână cele 19.950 de doze au fost distribuite la toate spitalele din ţară, a mai spus ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax. Stocul de heparină achiziţionat va acoperi necesarul pentru următoarele două-trei luni, atunci când distribuţia acestui produs se va reglementa.

Heparina este un produs anticoagulant, necesar în intervenţiile chirurgicale, a cărui aprovizionare a fost deficitară în ultima perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite