Aproape 2.000 de euro un post de pază în sectorul 1. Contract acordat "de urgenţă" de instituţia condusă de Clotilde Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cloilde Armand, Inquam photos
Cloilde Armand, Inquam photos

Un post de pază prin contractul de 1,2 milioane de euro acordat „de urgenţă” de Primăria Sectorului 1 către firma Pols ar costa, din bani publici, aproape 2.000 de euro. Contractul a fost acordat pe o perioadă de patru luni, fără licitaţie, din motive de „extremă urgenţă”, informează gândul.ro.

    Suma de peste 1,2 milione de euro pe patru luni de zile înseamnă un cost de exact 309.381 euro pe lună, pentru fix 158 de posturi de pază, potrivit celor de la România TV, care titrează că primăria Sectorului 1 plăteste pentru un post de pază suma de 1.985 euro pe lună.

   Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, plăteşte aceşti bani către Pols Security, câştigătoarea contractului. 

Instituţia condusă de Clotilde Armand  a justificat acordarea acestui contract de la data de 1 iunie prin faptul că „grădiniţele, şcolile, liceele, spitalele şi pieţele din Sectorul 1 nu puteau rămâne fără pază”.

Un consilier local PNL ar fi în spatele firmei Polis

Astfel, primăria a anunţat, pe 1 iunie 2021, atribuirea contractului pentru „Servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti , la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Sector 1, la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector, la sediile Unităţilor de Învăţământ , Unităţi Sanitare şi Pieţe Agroalimentare”, în valoare de 5.106.087 RON (peste un milion de euro. Durata contractului, potrivit SEAP, este de 4 luni, iar acesta a fost atribuit firmei Pols Security SRL, despre care presa a scris în trecut că în spatele acesteia s-ar afla un fost consilier local PNL, din timpul mandatului primarului liberal Andrei Chiliman.

Consilier USR: „Este nevoie de pază, dar nu la aceste preţuri”

  ”Există şi o firmă de pază Pols Security acolo care costă primăria 14.000 de euro pe lună. Este nevoie de pază, dar nu la aceste preţuri”, declara în 2016 consiliera USR, Dorina Bănişor, arătând că în plus i-a fost refuzat accesul la documentele privind contractul cu firmă de pază.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite