Aproape 200 de cazuri de infecţii cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
21 de persoane au murit din cauza infecţiei cu acest virus
21 de persoane au murit din cauza infecţiei cu acest virus

Aproape 200 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite provocate de infecţia cu virusul West Nile au fost înregistrate din 2 mai până în această săptămână, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Instituţia precizează că 21 de persoane au murit din cauza infecţiei cu acest virus, transmis prin înţepătură de ţânţar, şi cere autorităţilor locale să continue măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din data de 2 mai şi până în 13 septembrie au existat 196 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile.

De asemenea, s-au înregistrat 21 de decese: şapte în Bucureşti, patru în judeţul Iaşi, câte două în Olt şi Constanţa şi câte unul în judeţele Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Suceava şi Teleorman.

Potrivit CNSCBT, cele mai multe cazuri de infecţii cu West Nile au fost înregistrate în Bucureşti (30), în Dolj (29), în Olt (20), în Iaşi (19) şi în Teleorman (15). Alte cazuri au fost întâlnite în Constanţa (8), Bacău (7), Brăila (6), Galaţi (6), Satu Mare (6), Ilfov (5), Sibiu (5), Mureş (5), Mehedinţi (5), Bihor (3), Dâmboviţa (4), Călăraşi (3), Alba (2), Cluj (2), Giurgiu (2), Suceava (2), Tulcea (2), Bistriţa Năsăud (1), Botoşani (1), Buzău (1), Caraş- Severin (1), Covasna (1), Ialomiţa (1), Hunedoara (1), Prahova (1), Vâlcea (1) şi Vrancea (1).

Odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii apreciază că în perioada următoare se aşteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite