Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore. 16 solicitări au fost pentru cazuri de comă

Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore. 16 solicitări au fost pentru cazuri de comă

Peste 1.000 de solicitări

Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore din cauza unor probleme digestive, iar alte 16 solicitări au fost pentru cazuri de comă, majoritatea provocate de consumul de alcool în exces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform centralizării apelurilor primite, de duminică ora 08.00 şi până luni ora 08.00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) s-au înregistrat 1.038 de solicitări, dintre care 651 pentru urgenţe majore, a mai precizat managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Un număr de 167 de apeluri au fost pentru probleme digestive, 173 pentru probleme cardiovasculare, iar peste 100 pentru leşinuri, 17 dintre acestea fiind în loc public.

Alte 29 de solicitări au vizat cazuri de agresiune şi traumatisme.

Echipajele de ambulanţă au intervenit, de asemenea, la 16 cazuri de comă, majoritatea după ce persoanele în cauză au băut prea mult alcool.

„SABI a mai înregistrat cinci solicitări pentru tentative de suicid, una dintre acestea, din păcate, reuşită, prin spânzurare. Am mai fost chemaţi, de asemenea, pentru cinci naşteri”, a mai adăugat managerul SABI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările