Aproape 16.000 de locuri de muncă disponibile. Bursa locurilor de muncă, desfăşurată pe 25 aprilie în 23 de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cele mai multe dintre poziţiile deschise la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) vizându-i pe cei cu studii medii, profesionale, dar şi lucrătorii necalificaţi.

Concret, cele mai multe locuri de muncă pot fi găsite în Cluj (2.149), Bucureşti (1.382), Prahova (1.109) şi Dolj (984), la polul opus situându-se judeţele Botoşani (65), Caraş-Severin (27) şi Mehedinţi (21).

„La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.342 locuri de muncă, după cum urmează: 82 programator, 65 inginer mecanic, 60 analist servicii client, 43 inginer de sistem software, 41 agent de vanzari, 31 consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală, 29 inginer de sistem in informatică, 29 şef departament mărfuri alimentare/nealimentare, 27 consilier administraţia publică, 25 formator”, se arată într-un comunicat de presă.

În ceea ce-i priveşte pe cei fără studii superioare, pentru aceştia sunt deschise 14.415 locuri de muncă, în special în domeniul confecţiilor.

Câte locuri de muncă sunt disponibile în Capitală pe domenii

Potrivit unui centralizator, la nivelul Capitalei erau disponibile pe 23 aprilie 2014 nu mai puţin de 282 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare, 248 de locuri de muncă pentru cei cu studii medii, 706 locuri de muncă pentru muncitorii calificaţi şi 144 de locuri de muncă pentru cei fără calificare. Astfel, în total sunt deschise 1380 de poziţii pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, arată Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Bucureşti.

Bursa locurilor de muncă, desfăşurată în 23 de judeţe

De altfel, vineri, ANOFM anunţă că pe 25 aprilie va organiza Bursa Locurilor de Muncă în 23 de judeţe din ţară, pentru a sări în ajutorul şomerilor sau persoanelor care îşi caută un serviciu.

Cele 23 de judeţe în care persoanele interesate pot consulta oferta celor peste 13.000 de agenţi economici sunt Alba, Arad,  Bacău,  Bistriţa –Năsăud,  Brăila, Călăraşi, Constanţa,  Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj,  Sibiu,  Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă oferite în cadrul bursei sunt Timiş- 727  locuri de muncă, Arad- 725  locuri de muncă, Constanţa- 710  locuri de muncă, Bacău- 664 locuri de muncă, Prahova- 609 locuri de muncă, Galaţi- 608 locuri de muncă.

De asemenea, la bursă vor fi oferite şi 19 locuri de muncă pentru persoanele marginalizate social, anunţă organizatorii.

Şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut

Potrivit Eurostat, locuitorii din Bucureşti şi Ilfov îşi găsesc de muncă mult mai uşor comparativ cu cei din restul ţării. Astfel, ponderea şomerilor pe termen lung (peste 12 luni) în numărul total al şomerilor este la jumătate în zona Capitalei faţă de media naţională.

La nivel naţional, 46,4% dintre şomeri sunt în această situaţie de mai mult de 12 luni, uşor sub media celor 28 de state UE, de 47,5%, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat. În zona Bucureşti - Ilfov, şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut, aproape la jumătate faţă de media naţională.

Cel mai ridicat şomaj pe termen lung a fost înregistrat în zona Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), unde 60,8% dintre şomeri nu şi-au găsit locuri de muncă de cel puţin un an.

lovacia, printre ţările cu cea mai ridicată rată a şomajului

La nivelul UE, cele mai ridicate rate ale şomajului pe termen lung se găsesc în unităţile teritoriale franceze Guadelupa şi Guyana (79%, respectiv 77%), urmate de Východné Slovensko, Slovacia (74,9%), iar cele mai reduse în Övre Norrland (12,4%), Mellersta Norrland (13,1%), Norra Mellansverige (16,3%), Västsverige (17,2%), Småland med öarna (17,3%) şi Stockholm (17,5%), toate din Suedia.

Pe aceeaşi temă:

Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă. Şomajul pe termen lung în România, aproape 50%

Şomerii din Oltenia îşi găsesc cel mai greu de muncă, arată cele mai recente date Eurostat. Concret, peste 60% dintre aceştia petrec perioade de peste 12 luni în şomaj, în timp ce, la nivel naţional, aproape jumătate dintre şomeri sunt în această situaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite