Apocalipticii de la Muse cântă în premieră pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa britanică va susţine un concert în această seară, pe Stadionul Naţional de Rugby de la Arcul de Triumf din Bucureşti Chitaristul şi solistul Matthew Bellamy, basistul Chris

Trupa britanică va susţine un concert în această seară, pe Stadionul Naţional de Rugby de la Arcul de Triumf din Bucureşti

Chitaristul şi solistul Matthew Bellamy, basistul Chris Wolstenhome şi toboşarul Dominic Howard formează o trupă inovatoare care îmbină perfect rockul alternativ cu funk, clasic, electric şi chiar cu heavy metal.

Cei trei au format trupa încă de pe vremea când aveau 13 ani, dar, de-a lungul timpului, s-a revenit permanent asupra numelui ei. Abia în anul 1997, Matthew, Chris şi Dominic s-au decis să rămână la titulatura Muse. În acelaşi an, trupa lansează primul LP, care poartă numele formaţiei. Anul următor, single-urile "Uno" şi "Cave", incluse pe albumul "Showbiz", au fost hituri în Europa.

"Black Holes and Revelations", un album de succes

În 2003, după lansarea discului "Absolution", trupa Muse pleacă în Statele Unite ale Americii, într-un turneu de mare amploare. "Absolution" a fost vândut în peste trei milioane de exemplare şi, după numeroasele concerte, Muse a luat o pauză de scenă şi s-a refugiat pentru a lucra la un nou material discografic.

Înregistrările au fost făcute la un studio performant din New York şi astfel a luat naştere "Black Holes and Revelations", un album apărut anul trecut, care combină cântece în genul trupei suedeze Abba cu melodii à la Marylin Manson.

Albumul a fost produs de Rich Costey (care s-a ocupat şi de trupa americană Rage Against the Machine) şi s-a bucurat de un succes răsunător, ajungând pe locul 1 în Europa şi Australia şi pe locul 9 în Billboard 200 Album Chart.

Caracterizat ca fiind un material experimental, "Black Holes and Revelations" a fost construit în jurul temei sfârşitului lumii, dar care are totuşi un mesaj pozitiv, care iese din melodii precum "Blackout" sau "Butterflies and Hurricanes". Pentru acest album, trupa Muse a fost răsplătită cu un disc de platină.

Brett Anderson, pe aceeaşi scenă cu Muse

În deschiderea concertului trupei Muse va cânta Brett Anderson, fost solist al grupului Suede. La începutul anilor '90, Brett şi trupa Suede au fost promotorii britpop, un curent muzical influenţat de muzica britanică din anii '60-'70. Grupul Suede a avut cinci albume de top şi s-a destrămat în urmă cu trei ani.

Atunci, Anderson şi fostul său coleg de trupă Bernard Butler au pus bazele unui nou proiect muzical, The Tears, care a debutat cu albumul "Here Come the Tears". Brett a început apoi să lucreze la un material solo, iar anul acesta artistul a lansat EP-ul "Back to You", single-ul "Love Is Dead" şi un album de studio care îi poartă numele, Brett Anderson.

La acestea de adaugă două materiale live: "Brett Anderson: Live in London" şi "Brett Anderson-Live at Union Chapel", care au fost scoase în ediţii limitate de 1.500 de exemplare. Concertul Muse din România este prezentat de Orange şi este produs de One Event şi Livada. Preţul unui bilet în sectorul B este de 45 RON, iar cel pentru sectorul A este de 65 RON. Copiii cu vârsta până în 10 ani nu plătesc intrarea.

Premii

NME Awards - Cel mai bun debut - Marea Britanie
Kerrang! Awards - Cel mai bun album, Cea mai bună trupă din Marea Britanie
Qawards - Best Live Act
MTV EMS - Best Alternative
UK Festival Awards şi BT Digital Music Awards - Best Rock
NME Awards - Cea mai bună trupă din Marea Britanie

Discografie

Showbiz - 1999
Origin of Symmetry -
2001
Absolution 2003
Black Holes and
Revelations 2006

Apocalipsă, extratereştri şi conspiraţii, ca surse de inspiraţie

Solistul Matthew Bellamy este recunoscut pentru interesele sale excentrice pentru teologie, revoluţii, extratereştri, apocalipse sau conspiraţii globale, teme pe care, de altfel, le întâlnim în melodiile interpretate de Muse.

Sursele de inspiraţie puse pe acorduri le-au asigurat un statut de neclintit în muzica de la această oră. Într-un interviu acordat în această vară pentru Rock Mag, solistul trupei a mărturisit că a început să lucreze la un nou album, care va avea accente electronice şi chiar clasice sau simfonice. Pentru acest lucru, Muse va colabora cu o orchestră. Pentru a avea mai multă libertate în ceea ce priveşte acest material nou, băieţii de la Muse vor fi propriii lor producători.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite