Articol publicitar

ApeRider susţine spiritul civic şi buna purtare! „Bike Sharing is Bike Caring“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care nu cunosc încă proiectul, Ape Rider este primul sistem de Smart Bike Sharing din România, apărut din nevoia oamenilor de a avea la dispoziţie biciclete dockless pe care să le poată utiliza, uşor şi rapid, la orice oră, din aproape orice loc din Bucureşti şi împrejurimi, susţinând traficul alternativ şi nu în ultimul rând, protejând mediul înconjurător, prin combaterea poluării.

Peste 2.000 de biciclete sunt disponibile în acest moment în tot oraşul şi în localităţi din judeţul Ilfov, oamenii folosindu-le atât pentru relaxare, cât şi pentru a ajunge la job, club, întâlniri de afaceri , etc.

Ele pot fi găsite în parcările virtuale existente în apropiere de marile intersecţii, parcuri şi staţii de metrou şi autobuz.

Bicicletele pot fi utilizate simplu, descărcând aplicaţia ApeRider, plătind taxa de activare de 20 lei, cu ajutorul cardului personal, scanând QR codul şi deblocând bicicleta. Trebuie sa te asiguri ca ai serviciul de date, Bluetooth si locatia active. La finalul cursei bicicleta se blochează manual, printr-un antifurt aflat pe roata din spate.

Preţul unei curse de 30 min este de doar 1.9 lei. În plus, utilizatorii, În această perioadă de dezvoltare a aplicaţiei, primesc un voucher in aplicaţie, în valoare de 100 lei, pe care-l pot folosi pentru cursele viitoare. Practic plăteşti un leu şi călătoreşti de 100 lei.

La sfârşitul călătoriei, antifurtul se acţionează manual pentru finalizarea cursei, iar bicicleta se lasă într-una din parcările virtuale.

Pentru securitatea bicicletelor, acestea vin echipate cu GPS integrat, lucru care ne ajută să le reperam în timp real oriunde ar fi localizate.

Imagine indisponibilă

În acest moment aplicaţia este în faza beta, ceea ce înseamnă că se lucrează la îmbunătăţirea ei, cu ajutorul feedback-ului primit de la utilizatori, lucru care se întâmplă zilnic, 24/24. Pentru orice feedback, sau eroare apărută, există un numar de telefon, la care colegii noştri răspund cu soluţii imediate:

0374 77 12 44.

Ca în orice proiect de asemenea anvergură, sigur că există erori şi riscuri, pe care noi ni le-am asumat de la bun inceput, dar avem încredere că oamenii care iubesc bicicletele, şi nu în ultimul rând Pegas, ne vor susţine în acest proiect.

Există cazuri de biciclete furate, avariate, lăsate în locuri greu accesibile, există şi clienţi nemulţumiţi şi poate nu cu cele mai bune intenţii, dar de aceste lucruri ne ocupăm în mod constant cu ajutorul poliţiei locale şi naţionale, existând o rată de recuperare foarte mare până în acest moment.

Imagine indisponibilă

Deoarece numărul bicicletelor este foarte mare, avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău.

Dacă şi tu crezi că Bucureştiul merită să aibă un sistem de smart bike sharing şi că putem face asta împreună, te invităm să te implici, semnalând orice neregulă: faptul că bicicletele prezintă defecţiuni, sunt furate, sunt vandalizate, sunt lăsate departe de parcările virtuale, sau chiar ducând personal bicicleta într-o parcare virtuală.

Am gândit împreuna un sistem de recompense pentru voluntarii noştri, pe care îi invităm:

  • fie să se înscrie în comunitatea ApeRider pe grupul Aperiders de pe Facebook,
  • fie să trimită mailuri şi notificări la hello@aperider.com,
  • fie pot raporta nereguli pe http://aperider.live/report,

recompensele fiind fie sub forma de vouchere valorice, care pot fi utilizate pentru curse ApeRider, fie discount-uri la articolele din gama Pegas ( biciclete, role, skateboard-uri, accesorii, etc) .

Nu ne propunem să combatem infracţionalitatea din Bucureşti şi România prin introducerea acestui sistem ( cu toate că în acest moment cam asta se întâmplă, ca efect colateral al lansării sistemului ) ci doar ne dorim să aducem oameni împreună, cu ajutorul cărora acest sistem să poată fi utilizat într-o manieră civilizată şi oamenii să se poată bucura de biciclete calitative, disponibile la orice pas.

Avem încredere că putem dovedi cu ajutorul susţinătorilor mersului pe Bicicletă, că putem face un sistem de smart bike sharing funcţional şi în România!

Mai multe detalii despre aplicaţie pot fi găsite şi pe www.aperider.com

Bike sharing is not bike stealing 


 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite