Apele oceanului devin tot mai acide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea acidităţii apelor oceanice reprezintă o ameninţare majoră pentru viaţa marină,. ca şi pentru rezervele de hrană ale omenirii, avertizează ministrul britanic al mediului, Hilary Benn, scrie BBC News.

Compoziţia chimică a oceanului se modifică deoarece apa absoarbe dioxidul de carbon din aer. Unii dintre cercetători susţijn că acest lucru va avea un impact relativ cu cel generat de creşterea nivelului mărilor şi oceanelor. Oficialul britanic va avertiza astăzi liderii prezenţi la summit despre deteriorarea stării oceanelor.

Summitul de la Copenhaga a început în urmă cu o săptămână. Toţi ochiii planetei sunt îndreptaţă spre capitala Danemarcei în speranţă că cei 100 de lideri prezenţi vor ajunge la un acord pentru înlocuirea protocolului de la Kyoto.

Ameninţarea vinde la emisiile de dioxid de carbon

Aproximativ 50% din dioxidul de carbon eliberat în atmosferă prin arderea materiilor fosile în ultimii 200 de ani a fost resorbit de către apa oceanelor. Acet lucru a modificat  pH-ul apei.
   
"Creşterea concentraţiei de dioxid de carbon în aer are ca efect creşterea acidităţii oceanelor. Acest lucru are un efect puternic asupra florei şi faunei marine. În lume, peste un miliard de persoane supravieţuiesc din pescuit", a declarat ministrul britanic al mediului pentru BBC, Hilary Benn.

Concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă este, în prezent, cu circa 30% mai ridicată decât în perioada de dinainte de Revoluţia industrială. Ministrul britanic al mediului a precizat că mai multe studii privind creşterea acidităţii oceanelor vom avea la summitul prind clima din 2013.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite