Anunţul de angajare care a stârnit interesul a peste 10.000 de români în doar câteva zile: un post de secretară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O mare parte dintre românce îşi doresc să lucreze în domeniul secretariatului FOTO Adevărul
O mare parte dintre românce îşi doresc să lucreze în domeniul secretariatului FOTO Adevărul

Peste 10.000 de persoane au aplicat pe site-ul BestJobs la un anunţ de angajare pentru un post de secretară, devenind, astfel, locul de muncă ce a adunat cele mai multe candidaturi. Abilităţile de coordonare sunt în topul cerinţelor formulate de angajator, o cunoscută marcă de haine prezentă şi în mall-urile din România.

Anunţul de angajare se adresează candidaţilor din cinci oraşe, informează portalul de locuri de muncă BestJobs. 

Cerinţele trecute în anunţul de angajare  

Concret, candidatului i se cere să sporească vânzările din magazin, să îl ajute pe şeful magazinului în ceea ce priveşte operaţiunile pe care le derulează în fiecare zi, dar şi să coordoneze activitatea magazinului în lipsa acestuia. De asemenea, candidatul ideal trebuie să vorbească engleza la perfecţie, să fie comunicativ şi să aibă cunoştinţe de relaţii publice.

Cerinţele formulate de angajator au stârnit interesul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Prin urmare, în doar câteva zile, peste 10.000 de persoane şi-au depus candidatura în speranţa că vor obţine un interviu faţă în faţă cu potenţialul angajator.

În baza de date a portalului de recrutare sunt peste 250 de joburi de assistent manager, plus alte 100 de secretară. De asemenea, dintre românii prezenţi pe BestJobs, peste 110.000 fie vor să se angajeze, fie au experienţă în domeniul secretariatului. „Nu există un profil anume al candidatului universal preferat de angajatori pe acest segment. Depinde de profilul companiei. Unii vor să angajeze personal cu studii superioare, alţii cer doar studii medii”, au declarat, pentru adevarul.ro, reprezentanţii BestJobs.

Un job de casier agenţie pariuri sportive, cel mai popular loc de muncă în 2014

În ceea ce priveşte anul 2014, un loc de muncă de casier agenţie pariuri sportive a stârnit cel mai mare interes în rândul românilor, cu peste 40.000 de candidaturi, în timp ce 24.000 de persoane au aplicat pentru un post de şef de magazin. În acelaşi timp, un job de operator pariuri a reuşit să trezească interesul a nu mai puţin de 20.000 de persoane, se arată într-un comunicat de presă.

Anul trecut, românii au folosit mult mai des telefonul mobil pentru a aplica la job-uri, numărul CV-urilor trimise prin aplicaţia BesJobs ajungând la 2,7 milioane. Astfel, creşterea a fost de 166% faţă de anul 2013, a anunţat portalul BestJobs. „În medie, în 2014 s-au trimis 10.000 de aplicări zilnice prin BestJobs app, aplicaţia pentru dispozitive mobile, luni şi marţi fiind cele mai active zile pentru cei care îşi caută un loc de muncă”, se arată într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte tipul telefoanelor de pe care au fost trimise cele mai multe aplicaţii, în top se găsesc mărcile Apple, Samsung S4, Nokia Lumia şi HTC Desire. „În total, numarul noilor utilizatori care au aplicat de pe telefonul mobil a urcat cu 76%, la aproape două milioane de candidaţi”, subliniază documentul.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV Cele mai căutate limbi străine. Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale. La mare căutare în anul 2015 este însă limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori. „Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Cât costă examenul Cambridge. Tot ce trebuie să ştii despre cele mai importante examene de limbă engleză: Cambridge, IELTS şi TOEFL Cât costă examenul Cambridge. Un atestat Cambridge de limbă engleză are valabilitate nelimitată, în timp ce IELTS sau TOEFL sunt valabile pentru numai doi ani de zile. IELTS este atestatul de limbă preferat de companii şi universităţi din toată lumea fiindcă valabilitatea este limitată, deci cunoştinţele atestate în urma examenului nu au avut când să fie uitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite