Antonescu: Democraţia se bazează pe vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar Crin Antonescu
Preşedintele interimar Crin Antonescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a pledat, la finalul campaniei electorale, pentru prezenţa la vot.

„Dreptul la vot este unul dintre cele mai importante câştiguri pe care le-am dobândit toţi după decembrie 1989. Un referendum este un moment special, o consultare a întregii naţiuni într-o chestiune de interes naţional", a explicat Antonescu.

„Sensul unui referendum este de a afla care este voinţa naţională . Acest drept de a vota nu poate fi irosit, neglijat, subestimat", a adăugat preşedintele interimar. El a explicat că fiecare cetăţean are dreptul de a alege dacă foloseşte sau  nu acest drept.

„Nimic trainic, durabil nu se aşază în democraţie decât prin participare la vot, democraţia se bazează pe participare nu pe absenţă", este opinia lui Antonescu.
Prezenţa la vot este esenţială pentru reuşita planurilor USL de a-l demite pe Traian Băsescu. Potrivit sondajelor, majoritatea românilor se pronunţă pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Pentru ca referendumul să fie validat, trebuie să se prezinte jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor, adică 9.146.257 din 18.292. 514.

Preşedintele interimar le-a cerut celor care lucrează în instituţiile care sunt implicate în procesul electoral să respecte şi să apere legea. Antonescu a caracterizat campania drept „intensă" şi cu „tensiune publică" dar s-a desfăşurat  în cadrul democratic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite