ANPC continuă controalele în pieţele din ţară. Piaţa din Slatina închisă pentru lipsa măsurilor de distanţare socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANPC a efectuat o serie de controale în pieţele din Oltenia
ANPC a efectuat o serie de controale în pieţele din Oltenia

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat seria de controale în pieţele din ţară pentru a verifica modul în care comerciaţii pun în aplicare măsurile pentru prevenirea noului coronavirus. O piaţă din Slatina a fost închisă pentru încălcarea prevederilor OM 3/2020.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) continuă seria de acţiuni de control, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.

Sub coordonarea Preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi şi a Directorului General, Paul Anghel, echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor SV Oltenia au efectuat, pe 27.04.2020, verificări în câteva dintre cele mai importante pieţe din regiune.

„Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus deja primele măsuri, urmând să continue, în zilele care vin, controalele şi în alte pieţe şi puncte comerciale din zonă.

Astfel, în urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei din Slatina, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020 (nu au fost implementate măsurile  de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta,nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi). ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite