ANOFM: Prin afirmaţiile domului preşedinte Bian nu s-a dorit a se jigni poporul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă precizează că prin ' afirmaţiile preşedintelui Silviu Bian, publicate de "Adevărul" pe 17 noiembrie  în materialul "Şeful ANOFM: Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni" nu s-a dorit "nici un moment a se jigni poporul român"

"Contextul in care s-au folosit apelativele respective, care au fost preluate de celelalte publicati si posturi TV, limbaj regretabil, pentru care cerem scuze , a fost acela in care se discuta despre “someri voluntari”, identificati in baza noastra de date ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca pe perioade foarte lungi de timp si care, desi multi dintre acestia au beneficiat de serviciile agentiilor de ocupare (informare si consiliere profesionala, formare profesionala, medierea muncii),  prefera statutul de somer sau de beneficiar al venitului minim garantat. Astfel, se explica faptul ca saptamanal ANOFM publica aprox. 10000 locuri de munca vacante, multe dintre ele neconstituind o varianta pentru cei care prefera acest statut", se arată în dreptul la replică remis de ANOFM.

Citiţi aici interviul care a determinat acest drept la replică: Şeful ANOFM: Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni.

"Aceste apelative nu s-au dorit a fi denigratoare la adresa poporului roman, ci doar au dorit sa sublinieze faptul ca exista si persoane care nu sunt interesate in mod real sa-si gaseasaca un loc de munca. Regretam ca s-a ales aceasta modalitate de exprimare total neportivita care a fost interpretata si speculata cu vadita rea intentie de catre unii reprezentanti ai mass-media. Totodata dezaprobam modalitatea  prin care s-a preluat efectiv o parte a informatiilor dintr-un articol de presa, ca atare, fara a se consulta si a cere lamuriri sau puncte de vedere partii care a oferit  informatiile initiale", se mai arată în comunicarea ANOFM.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite