ANM a extins codul de viscol. Vreme rea până sâmbătă. Care sunt zonele vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM avertizează că viscolul continuă să-şi facă de cap în România
ANM avertizează că viscolul continuă să-şi facă de cap în România

Meteorologii au reevaluat situaţia vremii şi anunţă viscol până sâmbătă noapte în mai multe zone ale ţării. În plus, începând cu ora 13.00 şi până la ora 18:00, meteorologii anunţă un nou cod galben de viscol.

Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a ţării.

Informare meteorologică de vreme rea până sâmbătă

ANM a mai emis o informare meteorologică de vreme rea, care va fi valabilă până sâmbătă. Se vor semnala intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată.

În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse, arată digi24.ro. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopţilor.

viscol

SURSA ANM

Vânt puternic şi ninsori viscolite în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare meteo în vigoare de miercuri, ora 18.00 până joi, care semnalează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În intervalul miercuri ora 18:00 sâmbătă ora 2:00, vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite