ANM: Avertizare de vreme rea, în toată ţara. Când se încălzeşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De
miercuri, până vineri, vremea va deveni deosebit de rece. Miercuri şi joi se
vor înregistra valori termice maxime de 11-13 grade.
De miercuri, până vineri, vremea va deveni deosebit de rece. Miercuri şi joi se vor înregistra valori termice maxime de 11-13 grade.

Informarea de vreme rea emisă de ANM este valabilă până vineri, la ora 10:00. Până vineri, la ora 10:00, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ - local 15 - 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30 - 40 l/mp. Miercuri sunt aşteptate averse de ploaie până seara, izolat însoţite de descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare de vreme rea, valabilă în toată ţara, până vineri dimineaţă la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

În zilele următoare valorile termice vor fi chiar şi cu 16 grade Celsius mai scăzute faţă de începutul săptămânii.

În Bucureşti, la începutul zilei de miercuri vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 7-8 grade.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 70 - 80 km/h şi va fi viscol.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60 - 65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

De miercuri, până vineri, vremea va deveni deosebit de rece. Miercuri şi joi se vor înregistra valori termice maxime de 11-13 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3-4 grade

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite