Anisie, despre declaraţia pe propria răspundere care trebuie completată la revenirea elevilor la şcoală: Ar trebui adăugat „după cum cunosc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă, referitor la declaraţia pe propria răspundere pe care părinţii trebuie să o completeze la revenirea copiilor la şcoală, că ar trebui introdusă în text sintagma ”după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să greşească, să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

 ”Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală. Cred cu tărie că este momentul să ne asumăm responsabilitatea cu toţii, revenim în spaţiul şcolii, dar şi eu ca părinte trebuie să fiu responsabil şi să nu îmi aduc copilul la şcoală dacă văd că îi este rău, pentru că îi protejez şi pe ceilalţi copii, îmi protejez propria familie şi propriul copil”, spune Anisie.

Monica Anisie a fost întrebată, joi seară, la TVR, ce trebuie să facă părinţii care trebuie să completeze declaraţia pe proprie răspundere, dar care se gândesc că se poate să nu îşi dea seama că este ceva în neregulă cu propriul copil, în cazul în care este asimptomatic.

”Ştiu despre această îngrijorare a părinţilor, am primit şi noi la Ministerul Educaţiei numeroase semnale în acest sens, au sunat părinţi la minister şi au întrebat despre această declaraţie pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spaţiul şcolii elevii. Această declaraţie pe care Ministerul Sănătăţii a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că şi părintele trebuie să îşi asume, alături de şcoală şi de autorităţile locale, această revenire la cursuri. De fapt acea declaraţie conţine nişte informaţii care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere în vreun fel părintele dacă nu a cunoscut simptomele …. Acolo în paranteză Ministerul Sănătăţii a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil, în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul”, a spus Anisie.

Ea a menţionat că ar trebui introdusă în text sintagma ”după cum cunosc”.

”Dar cred că la acea declaraţie ar trebui să o completăm având în vedere că va fi supus părintele la o declaraţie pe propria răspundere şi acolo sunt şi articole din Codul penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă ”după cum cunosc” sau ceva de genul acesta, care să asigure şi părintele că există posibilitatea să greşească. Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală. Cred cu tărie că este momentul să ne asumăm responsabilitatea cu toţii, revenim în spaţiul şcolii, dar şi eu ca părinte trebuie să fiu responsabil şi să nu îmi aduc copilul la şcoală dacă văd că îi este rău, pentru că îi protejez şi pe ceilalţi copii, îmi protejez propria familie şi propriul copil”, a afirmat Anisie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite