Anghel Iordanescu, candidat la Parlament pe listele PSD Ilfov

* "Generalul" este increzator atat in victoria PSD in alegeri, cat si in calificarea echipei nationale de fotbal la Mondialul din 2006 * "In fotbal sunt adversari adevarati, nu aliante incropite la disperare", crede Iordanescu


Dupa ce a fost ales consilier judetean in Ilfov pe listele PSD, Anghel Iordanescu a demisionat din functie si doreste sa candideze la Parlament, tot pe listele partidului de guvernamant. Selectionerul a explicat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, de ce a ales sa schimbe functia de consilier judetean cu cea de parlamentar. "Am considerat necesar sa candidez pentru Consiliul judetean Ilfov intrucat locuiesc in acest judet si imi pasa de ceea ce se intampla cu el si cum este condus. Pe de alta parte, am incredere in PSD si sunt prieten cu presedintele organizatiei Ilfov, Gabriel Oprea. Deci, am facut un gest normal. Mi-am dorit foarte mult sa particip din partea acestui partid la alegeri si am facut-o din toata inima", a spus Iordanescu. Selectionerul a spus ca felul cum cei din alianta PNL-PD au inteles sa colaboreze cu membrii PSD l-a determinat sa demisioneze din functia castigata la alegerile locale de la inceputul verii. "Am fost neplacut surprins de modalitatea in care cei care reprezentau Alianta PNL-PD au inteles sa participe, mai ales sa nu participe, la sedintele de constituire a Consiliului Judetean. Intrucat trebuia sa plec la Campionatul European din Portugalia si Consiliul Judetean intarzia sa se constituie din pricinile amintite, am avut de ales. In Consiliul Judetean puteam fi inlocuit, in Portugalia nu. Am facut o alegere logica si de bun-simt, consider eu", este de parere Anghel Iordanescu. Pana una-alta, Iordanescu a fost un fel de "iepure" pentru PSD, tragandu-i listele in sus. Pentru a candida la Parlament, "Generalul" trebuie, mai intai, sa treaca de alegerile preliminare din partid, unde sa-i fie reconfirmata increderea membrilor partidului in persoana sa. Dupa acest vot de incredere, Iordanescu este sigur ca alegerile propriu-zise nu vor constitui un obstacol. "Sunt ferm convins ca listele PSD vor fi votate de majoritatea ilfovenilor. Nu exista alternativa viabila pentru ei. Eu voi castiga, poate. PSD va castiga sigur", crede selectionerul care pastreaza acelasi optimism si in ceea ce priveste echipa nationala. "Acolo sunt adversari seriosi, nu aliante incropite la disperare. Dar cred ca vom invinge si acolo", a incheiat Iordanescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: