Angela Merkel primeşte ovaţii şi trandafiri la ultima sa participare la summitul G20 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA+EFE
FOTO: EPA+EFE

Liderii din G20, reuniţi la Roma, au ovaţionat-o duminică pe şefa executivului german Angela Merkel ,fiind ultima ei participare la summit în calitate de cancelar, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Premierul italian Mario Draghi, gazda summitului, i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern participanţi s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.

"Doresc să-i adresez mulţumiri speciale Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei, după 16 ani în funcţie", a spus Draghi.

"Cancelarul Merkel a fost un adevărat campion al multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli. Leadershipul şi determinarea sa de a construi consens au fost de nepreţuit pentru acest grup. Vom preţui această moştenire pentru foarte multă vreme. Mulţumim, dragă doamnă cancelar, dragă Angela", a adăugat premierul italian.

După 16 ani în funcţie, cancelarul Angela Merkel a primit certificatul de „descărcare de gestiune”, pe 26 octombrie 2021, la Palatul Prezidenţial Bellevue, din Berlin. La ultimul său summit G20, Merkel a participat alături de actualul  ministru de finanţe al Germaniei, Olaf Scholz, care cel mai probabil o va succeda la şefia executivului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite