Angajaţii din România, neglijaţi la capitolul sănătate mintală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii din România sunt interesaţi de productivitatea angajaţilor nu însă şi de modul în care fac faţă din punct de vedere mental stresului cotidian. Astfel, mai mult de jumătate dintre angajaţi spun că managerii şi patronii nu sunt preocupaţi de sănătatea mintală.

Stresul este o componentă importantă pentru angajaţi, aceştia reclamând faptul că prea multe taskuri ajung să-i suprasolicite din punct de vedere mental. În plus, şefii nu transmit un feedback pozitiv subordonaţilor, arată un studiu efectuat de 4ServiceGroup România.

”Întrebaţi care sunt cei mai mari factori de stres cu care se confruntă, o treime dintre angajaţii români au dat vina pe multitasking, urmată de orele suplimentare, volumul mare de muncă şi presiunile venite din partea conducerii sau colegilor. 23% dintre respondenţi acuză responsabilităţile şi sarcinile neclare, dar şi faptul că nu primesc feedback-uri constructive din partea managerilor sau că aceştia au un stil dictatorial de management”, se arată în studiu.

În 21% din cazuri lipsesc procedurile şi un mod clar şi transparent de a face promovările. Unul din 10 angajaţi români consideră foarte stresante conflictele cu colegii sau şefii, în timp ce 5 din 100 de angajaţi au menţionat printre factorii de stres izolarea şi plictiseala. În plus, 6% dintre respondenţi sunt foarte stresaţi la job deoarece consideră că nu au aptitudinile necesare pentru jobul actual, potrivit studiului. Angajaţii români sunt de părere că nici companiile nu acordă foarte multă importanţă unei bune stări mentale şi emoţionale la locul de muncă.

8 din 10 angajaţi susţin că o stare psihică pozitivă este benefică pentru companie

”Asta deşi 8 din 10 angajaţi susţin că o stare psihică pozitivă a lor este foarte importantă şi benefică pentru companie. Pe de altă parte, mai mult de 53% dintre angajaţi susţin că firma la care lucrează nu acordă deloc sau acordă foarte puţină importanţă acestui aspect. Numai 12% dintre românii care lucrează într-o companie cred că firma lor e conştientă de importanţa stării emoţionale şi mentale a angajaţilor săi”, se arată în studiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite