Andronescu: Lipsesc documentele oficiale după care s-a făcut clasificarea universităţilor

Andronescu: Lipsesc documentele oficiale după care s-a făcut clasificarea universităţilor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că în instituția pe care o conduce nu există documente oficiale după care a fost făcută clasificarea universităţilor, subliniind că "acest proces nu a fost realizat conform legii".

"Am început să căutăm aceste documente pentru că există cel puţin un proces, pe care Universitatea din Suceava l-a intentat Ministerului Educaţiei. Evident, noi, în proces, va trebui să ne ducem cu documente pentru a putea să apărăm poziţia instituţiei, numită Ministerul Educaţiei. Cel care a fost înaintea mea, domnul Liviu Pop, a căutat aceste documente şi mi-a transmis că ele nu există", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că procesul de clasificăre a univeristăţilor "nu s-a făcut conform legii", transmite NewsIn.

"Mi-e greu să spun de ce nu există aceste documente, dar este o constatare care nu poate fi trecută sub tăcere. Conform legii, întâi se elaborează metodologia cu privire la criteriile de clasificare. Nu s-a întâmplat acest lucru. Am sesizat la vremea respectivă, dar am rămas cu spusul. Întâi, s-au cerut datele de la universităţi. Acestea au vărsat în baza de date toate informaţiile solicitate, fără să existe metodologia despre care vorbeam şi care este prevăzută de lege. Apoi, ministerul a elaborat metodologia, deşi operaţiile trebuiau să fie invers. Tot conform legii, ministerul trebuia să angajeze prin licitaţie şi prin competiţie o instituţie internaţională abilitată să facă evaluări instituţionale şi clasificări. Ministrul de la vremea respectivă, atunci când a anunţat clasificarea a spus că este cea pe care a făcut-o EUA, adică Asociaţia Universităţilor Europene. Asociaţia spune că nu a făcut ea clasificarea. E greu de descifrat, fără să facem o aprofundare a acestei situaţii", a completat ministrul Educației.

Andronescu a preciziat că dacă nu vor fi găsite documentele menționate, "ar trebuie realizată o clasificare care să îndeplinească toate etapele şi procedurile, în ordinea prevăzută de lege".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările