Andon, incompatibil cu funcţia de parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Andon
Sergiu Andon

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a constatat, ieri, încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon (PC) pentru incompatibilitate.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Comisiei Florin Iordache (PSD), potrivit căruia mai trebuie îndeplinit un pas procedural, respectiv votul în plenul Camerei.

Deşi Comisia juridică a decis, în primăvară, că Sergiu Andon nu se află în situaţie de incompatibilitate, ulterior, Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a solicitat Parlamentului să aplice şi să respecte hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). În 3 aprilie 2011, ÎCCJ a decis că Sergiu Andon este incompatibil cu funcţia de parlamentar, deoarece a fost avocat într-un proces de corupţie.

Tot luni a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi senatorul Mircea Diaconu, întrucât el îndeplinea, în acelaşi timp, şi funcţia de director de teatru, dar şi de parlamentar. ANI a trimis documentele la Parlament, pentru ca Senatul să ia la cunoştinţă decizia.

Legea spune că persoanele incompatibile trebuie să renunţe la funcţie, ba, mai mult, nu pot fi numite într-o funcţie publică timp de trei ani.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite