Anchetă la Spitalul Pantelimon după ce un bebeluş a murit din cauza unei infecţii. MS: Gravida a fost depistată cu infecţie vaginală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Pantelimon FOTO PS 2
Spitalul Pantelimon FOTO PS 2

Spitalul Pantelimon din Capitală a fost vizat de un control la finalul anului 2017, după ce un bebeluş a murit în octombrie din cauza unei infecţii cu candida luată din spital. Primele concluzii ale raportului întocmit de inspectori au ajuns ieri pe masa ministrului Sănătăţii, transmite instituţia într-un comunicat de presă.

Primele rezultate ale controlului nu evidenţiază încălcări ale procedurilor de acordare a asistenţei medicale. Conform raportului de control, gravida a fost depistată cu infecţie vaginală şi cu germene multirezistent la internarea în unitatea sanitară.

„Acelaşi raport de control arată că, în luna septembrie 2017, in Sectia de Obstetrica Ginecologie a fost înregistrat un singur caz de infecţie asociată asistenţei medicale care nu a fost comfirmată in investigaţiile medicale ale gravidei. De asemenea, în rapot se precizează că, în secţia de Neonatologie nu au fost inregistrate infecţii asociate asistenţei medicale în luna septembrie 2017. În cazul nou-născutului a fost depistată aceeaşi infecţie ca în cazul mamei”, informează Ministerul Sănătăţii. 

Imediat ce a primit rezultatul controlului, ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a verifica dacă procedurile au fost încălcate în spitalul Pantelimon. „O analiză profesională a actului medical, care să constate dacă este vorba despre o greşeală medicală sau o corelaţie directă între actul medical şi decesul nou-născutului, poate fi realizată de către Colegiul Medicilor sau Comisia de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis, organisme abilitate să pronunţe un verdict în acest caz”, mai transmite MS. 

Potrivit sursei citate, familia nou-născutului a depus o sesizare abia pe 13 septembrie la Ministerul Sănătăţii, fiind primită în audienţă de către un consilier abia pe 4 decembrie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite