ANA: „Drogul violului“ nu reprezintă un fenomen în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce autorităţile ruseşti au atras atenţia celor româneşti că la noi consumul „drogului violului" ia amploare, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) declară că statisticile nu arată acest lucru.

GHB sau mai popular denumitul „drogul violului" nu reprezită un fenomen în ţara noastră, nici din punct de vedere al consumului şi nici al prezenţei pe reţele de trafic, au declarat reprezentanţii ANA.

Studiile efectuate relevă faptul că nu s-au raportat urgenţe medicale cauzate de consumul narcoticului în perioada 2009-2012.

De asemenea, nu au fost înregistrate nici cazuri de admitere la tratement privind consumul acestui tip de drog.

Mai mult, situaţia anului 2011 arată că prevalenţa consumului de GHB la adulţi şi elevi este mult mai mică faţă de prevalenţa consumului pentru cocaină şi ecstasy.

„Totuși, consumul acestei substanţe poate fi mai mare în anumite grupuri, medii sau zone geografice. Studii de prevalenţă, recent realizate în Belgia, Republica Cehă, Ţările de Jos și Regatul Unit, raportează pentru consumul de GHB o prevalenţă pe parcursul vieţii care variază între 3,9 % și 14,3 %, în timp ce prevalenţa consumului de GHB în ultima lună este de maximum 4,6%", precizează ANA.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite