Amenzi de 400.000 de euro în cinci zile, aplicate de Inspecţia Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi de 400.000 de euro aplicate de inspectorii de muncă
Amenzi de 400.000 de euro aplicate de inspectorii de muncă

400.000 de euro este cuantumul amenzilor aplicate de Inspecţia Muncii în doar cinci zile, după ce au luat la puricat mai multe firme. Aceştia au depistat 142 de persoane care lucrau la negru, din care 32 erau din Arad.

Concret, au fost aplicat amenzi de  1.276.300 de lei din care 770.000 de lei pentru muncă la negru. Inspectorii au făcut şi şase propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 552.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 50 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au fost în Bucureşti.

S-au dispus două sistări de activitate, una în judeţul Tulcea şi una în judeţul Neamţ. În 4 judeţe a fost oprită activitatea pentru evitarea riscurilor şi accidentărilor. Au fost sancţionaţi 1.034 de angajatori în domeniu.

„Depunem eforturi comune alături de colegii din inspectoratele teritoriale de muncă pentru identificarea resurselor umane şi utilizarea lor pentru prevenire şi acţiuni de control din domeniile de competenţă. Securitatea şi sănătatea lucrătorilor, relaţiile de muncă şi supravegherea pieţei sunt domeniile Inspecţiei Muncii în care ne-am propus creşterea gradului de performanţă în aplicarea legii”, a declarat Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite