VIDEO Ambasada Suediei a postat un clip pro-gay în timp ce Senatul României a votat organizarea referendumului pentru familia tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Senatul României decidea, marţi, organizarea referendumului pentru familia tradiţionala, Ambasada Suediei la Bucureşti publica pe Facebook un clip video în care comandantul Armatei Suedeze participă la o paradă LGBT în Stockholm şi cântă un hit al lui Elvis Presley.

Imaginile au fost înregistrate pe 6 august şi-l arată pe comandatul Forţelor Armate ale Suediei, Micael Bydén, cântând melodia „Suspicious Minds“ a lui Elvis Presley. Armata suedeză a participat în august la evenimentul Europride de la de Stockholm, arătându-şi susţinerea pentru comunitatea LGBT şi egalitatea în drepturi a minorităţilor sexuale.

La Bucureşti, Senatul a Senatul a adoptat, marţi, cu 107 voturi „pentru“ proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului din Constituţia României care să prevadă că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Proiectul legislativ de modificare a Constituţiei a trecut cu ajutorul voturilor senatorilo PNL, coaliţia de guvernare, PSD-ALDE, neavând numărul minim necesar de 91 de voturi.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consiţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: "Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată".

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, în 1 septembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea. "În primul rând, am dat un vot în Comitetul Executiv de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit care să fie data la care să aibă loc referendum şi s-a stabilit pentru 7 octombrie", a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite