Ambalaje de lapte ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul de supermarketuri Sainsbury din Marea Britanie a introdus un model de ambalaje ecologice, încercând să facă până şi consumul de lapte mai prietenos cu mediul.

Reprezentanţii supermarketului au realizat o adevărată strategie de marketing pentru a promova noul produs, fiind convinşi că şi cei mai reticenţi consumatori vor înţelege cum să-l utilizeze după câteva modificări tehnice şi un program de educare. Efortul vine în ciuda faptului că un produs asemănător, lansat în 2007 de lanţul rival de supermarketuri Waitrose, a fost scos de pe rafturi în aprilie.

Cu 75% mai puţin plastic

Cei de la Sainsbury au scos la vânzare lapte integral în noul model de pungi, după ce au constatat că vânzările de probă de lapte semi-degresat în aceste ambalaje au fost considerabile. Anul viitor vor introduce şi pungile de lapte degresat şi de lapte cu 1% grăsime. Vânzările au fost duble faţă de cât se aşteptau reprezentanţii Sainsbury - în prezent, 120.000 de pungi de lapte semi-degresat pe săptămână. Aceştia previzionează ca vânzările să se dubleze după ce va fi introdusă toată gama.

Noul produs conţine cu 75% mai puţin plastic decât ambalajele în care britanicii obişnuiesc să achiziţioneze laptele. Pentru producerea lor este folosită mult mai puţină energie, iar pentru depozitare ­este necesar mai puţin spaţiu. Pentru că au existat plângeri în ceea ce priveşte utilizarea ambalajului anterior, reprezentanţii Sainsbury spun că au modificat modul în care funcţionează produsul, ­făcându-l mai accesibil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite